Luxe Appartementen & lodgetenten

Casa Lanni 

Piemonte – Italië

Wat te doen?

Wat te doen rondom Casa Lanni

Eten en drinken

Vele goede wijnkelders, restaurants en leuke terrassen zijn binnen handbereik. Piemonte maar vooral de Langhe in het bijzonder, worden getypeerd als hét Bourgondië van Italië. De bewoners houden van een goed glas wijn en heerlijk eten. De regio brengt dan ook de mooiste wijnen van Italië voort, zoals de wereldberoemde Barolo en Barbaresco, maar ook de Barbera, Dolcetto en de Roero Arneis. Op nog geen 15 minuten rijden van Casa Lanni zijn er voldoende wijnhuizen om te bezoeken voor een proeverij. Wij geven u graag tips!
In het nabij gelegen Murazzano wordt tevens de bekendste regionale kaas gemaakt: de Murazzano kaas. Deze wordt van schapenmelk geproduceerd, is kort gerijpt en lijkt op een Toma (koemelk). Ook de wereldwijde ‘Slow Food-beweging’ is in deze regio ontstaan. Dit is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor lekker genieten van puur en heerlijk eten, geworteld in de gastronomische traditie.
In een straal van 15 km is er keuze uit tientallen goede en leuke restaurants (van informeel en leuk geprijsd tot een aantal luxere top restaurants). Wij kennen veel leuke restaurants en reserveren graag een tafel voor u!

Zwemmen

Blijf dan bij Casa Lanni voor een dagje bij het zwembad van 12 bij 6 meter. Er staan voldoende comfortabele ligbedden aan de rand van ons zwembad. 
Voor meer uitdaging is er een groot Aquapark in Cavallermaggiore, op 35 minuten rijden van Casa Lanni. Er zijn verschillende soorten hoge glijbanen en prachtige zwembaden. 

Winkelen

Op ongeveer 30 minuten rijden liggen de steden Cuneo, Alba, Asti en Bra met veel mooie winkels en gezellige terrassen. De bekende steden Turijn (60 minuten) en Genua (100 minuten), met érg mooie winkels, zijn ook binnen handbereik van Casa Lanni. Wij vertellen u graag waar u kunt parkeren en waar u de leukste winkels en beste restaurants kunt vinden. Daarnaast ligt op 10 minuten rijden van Casa Lanni het bekende ‘Mondovicino Outlet Village’. Dit outletcentrum met ruim 80 winkels behoort tot één van de grootste van Italië. 

Raften

Op slechts enkele plaatsen in Italië kan je goed raften. Op nog geen uur rijden vanaf Casa Lanni hebben wij zo’n plek gevonden. Op een wild water rivier in de Italiaans/Franse Alpen is het erg bijzonder om deze sportieve bezigheid met je gezin (kinderen vanaf 12 jaar), vrienden of buren te ervaren. Geheid vertier voor een sportief dagje uit met elkaar.

Strand

De Bloemenrivièra (Ligurische kust) is een aaneenschakeling van leuke dorpjes en stadjes. Mooie boulevards en prachtige kleine strandjes met voornamelijk Italiaanse toeristen! Wij verklappen graag onze nog niet ontdekte plekjes!

Sportieve beweging

De weggetjes rondom Casa Lanni zijn uitermate geschikt om te wandelen en te joggen. Voor mountainbikers en wielrenners zijn de routes geweldig, er is weinig tot geen verkeer en na iedere bocht een fantastisch uitzicht! Geen eigen fiets mee? Wij regelen graag een e-bike voor je, eventueel met een gids als je wilt!

Golfen kan op meerdere banen in de omgeving van Casa Lanni:

“Nella botte piccola c’è il vino buono

In de kleine tonnen zit de beste wijn.

– Italiaans gezegde –

Casa Lanni
Borgata Perticali 8
12060 Clavesana (CN)
Piedmont, Italy

Email: info@casalanni.com
Tel: +31 (0)6 4626 0999